Rengör Ugnen

Kunders recensioner på Google säger 4.9/5

Rengör Ugnen - Enkelt och Effektivt

En gnistrande ren ugn är en fröjd för ögat och en förlängning av din matlagning. Men det är lätt att låta smuts och matrester byggas upp med tiden. Rengöring av ugnen kan dock kännas som en utmanande uppgift. Men oroa dig inte, med rätt metoder och några enkla verktyg kan du få din ugn skinande ren igen. I den här bloggtexten kommer vi att guida dig genom en enkel och effektiv process för att rengöra din ugn.

Rengör Ugnen - Enkelt och Effektivt

Saker du behöver:

 1. Gummihandskar: För att skydda dina händer från rengöringsprodukter.

 2. Skyddsglasögon: För att skydda dina ögon från potentiellt irriterande ångor.

 3. Rengöringsmedel: Du kan använda en kommersiell ugnrengöring eller göra din egen med naturliga ingredienser som bikarbonat och vatten.

 4. Plast- eller träskrapa: För att avlägsna lossnat smuts och matrester.

 5. Tvättsvamp eller trasa: För att rengöra ugnens insida.

 6. En skål med vatten: För att blanda rengöringsmedlet.

Steg-för-steg-guide för att rengöra ugnen:

 1. Förbered ugnen: Starta med att stänga av ugnen och vänta tills den har svalnat tillräckligt. Ta bort ugnsgallret, stekpannan och andra lösa delar från ugnen.

 2. Skydda dig själv: Innan du börjar rengöra, se till att du bär gummihandskar och skyddsglasögon för att undvika kontakt med rengöringsprodukter.

 3. Skrapa bort lossnat smuts: Använd din plast- eller träskrapa för att försiktigt skrapa bort de största bitarna av bränd mat och smuts från ugnens botten och väggar. Se till att du inte skadar ugnens yta.

 4. Blanda rengöringsmedlet: Om du använder en kommersiell ugnrengöring, följ anvisningarna på förpackningen noggrant. Om du föredrar en naturlig lösning, kan du blanda bikarbonat med vatten till en tjock pasta. Denna pasta fungerar utmärkt som ett rengöringsmedel.

 5. Applicera rengöringsmedlet: Applicera ditt valda rengöringsmedel på insidan av ugnen, fokusera på de områden som är mest smutsiga. Undvik att applicera på uppvärmda ytor, och se till att täcka alla fläckar.

 6. Låt medlet verka: Låt rengöringsmedlet verka i minst 15-30 minuter, eller enligt anvisningarna. Detta ger det tid att lösa upp smuts och matrester.

 7. Skrubba ugnen: Använd en tvättsvamp eller trasa för att försiktigt skrubba ugnens insida. Fokusera på envisa fläckar och smutsiga områden. Du kommer märka att smutsen lossnar lättare efter att rengöringsmedlet har fått verka.

 8. Skölj och torka: Skölj noga med vatten för att ta bort alla rengöringsrester. Torka sedan ugnens insida med en ren trasa.

 9. Sätt tillbaka delarna: När ugnen är ren och torr, sätt tillbaka ugnsgallret och andra delar du tidigare tog bort.

 10. Avsluta med en sista torkning: Sätt på ugnen på låg värme i några minuter för att torka eventuell fukt som kan ha kvarstått från sköljningen.

Nu har du en gnistrande ren ugn redo att användas igen. Regelbunden rengöring av din ugn hjälper till att förlänga dess livslängd och säkerställa att maten tillagas jämnt. Kom ihåg att alltid använda rätt skyddsutrustning och följ noga anvisningarna för rengöringsprodukterna du väljer. Rengöring av ugnen behöver inte vara en besvärlig uppgift om du använder rätt teknik och verktyg.

6 Nov 2023

Behöver du boka Flyttstäd?

Om du vill boka Flyttstädning med oss så är det mycket enkelt. Du gör det lättast via vår bokningsfunktion nedan. Men det går också bra att ringa oss så hjälper vi er.

>Boka Flyttstäd i Uppsala